Istoric

TraianLalescuIn anul 1916, un grup de profesori si studenti, condus de reputatul matematician Traian Lalescu, punea bazele miscarii sportive studentesti din capitala. Clubul nou infiintat purta numele de Sporting Club Universitar Studentesc si avea doua sectii: fotbal si rugby.

Dupa cativa ani de intrerupere a intregii activitati sportive, din cauza razboiului, in anul 1919, clubul isi schimba denumirea in cea actuala, Sportul Studentesc.

Succesiv sunt infiintate sectiile de tenis, natatie, baschet, volei, atletism.

Perioada interbelica a fost extrem de prolifica. Clubul Sportul Studentesc devine membru fondator al majoritatii federatiilor sportive din Romania.


1925:
Sportul Studentesc se impune  la rugby la toate categoriile in care era organizat campionatul national: onoare, promotie si categoria  a III-a, avand deja in palmares Cupa Romaniei, Cupa Olimpica si Cupa TCR. In 1932 castiga al treilea titlu national si a sasea Cupa a Romaniei.
1932: Sportul Studentesc, impreuna cu alte 7 cluburi, infiinteaza Federatia Romana de Baschet si Volei, iar pana la izbucnirea razboiului castiga toate competitiile.
1937: echipa de fotbal obtine prima promovare in Divizia A cu un lot extrem de tanar, iar in 1939 se califica in finala Cupei Romaniei. In plin razboi, pe 15 august 1943, Sportul disputa cea de-a doua finala a Cupei Romaniei.
 

In anii ‘50, orice tentativa de miscare studenteasca era privita ca un pericol la adresa regimului. Totusi, studentii au continuat sa practice diferite sporturi in cadrul facultatilor si,  cand regimul s-a mai relaxat, Sportul Studentesc a inceput sa renasca, mai intai prin Stiinta, iar mai apoi prin Politehnica, CSU Constructii, IEFS, Universitatea Bucuresti.

Baschet: Cu 11 titluri de campioana nationala la feminin si doua semifinale de Cupa Campionilor Europeni, centrul universitar Bucuresti detine cele mai stralucite performante din baschetul romanesc.
Rugby: Echipa revine in anul 1951 in prima divizie a tarii sub denumirea de Stiinta Bucuresti
Yachting: Sectia se infiinteaza in anul 1968. Pana in 1988, Sportul Studentesc a castigat peste jumatate din titlurile de  campion national.
Rezultate notabile s-au obtinut si la volei, handbal, tenis, gimnastica si sah

BarbuEmilPopescu
Urmand traditia, in anul 1989, profesorul arhitect Barbu Emil Popescu a grefat pe clubul de fotbal Sportul Studentesc, al carui Presedinte era, o mare si puternica grupare sportiva cuprinzand 12 sectii pe ramuri de sport. Clubul reprezentativ al studentilor bucuresteni a fost organizat pe 3 domenii:

Fotbal
Jocuri sportive – baschet, rugby, polo, hochei
Sporturi individuale – badminton, gimnastica, sah, tenis, kaiac, yachting, modelism