Baschetbalistele în turneu la Caracal

Echipa feminină de baschet 3 la 3 a Clubului Sportul Studențesc a participat la Cluj-Napoca la un alt turneu al Campionatului Național. Fetele noastre au pierdut ambele partide în grupa preliminară, cu Universitatea Cluj și SCM Timișoara.

Studentele se pregătesc acum de o nouă astfel de participare, la Caracal, în județul Olt.

Mult succes!

Rugbyștii promovați prin decizie federală

Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby a decis, la ultima Adunare Generală, ca Divizia Naţională de Seniori şi Divizia A să fie comasate, ori în două grupe geografice, ori într-una singură, formată din 12 echipe (tur-retur).
În prima variantă, echipa de seniori a Clubului Sportul Studențesc ar urma să fie repartizată în Grupa Centru Sud, alături de RC Griviţa Bucureşti, RCM Galaţi, CS Năvodari, CSM Sibiu şi RC Bârlad. Grupa Centru Nord ar fi formată din echipele Gura Humorului, CSM Suceava, CS Ştiinţa Petroşani, CS Poli Iaşi, CS Mănăştur şi CSU Arad. Primele trei clasate din fiecare grupă vor intra într-un play-off de şase formaţii, ce se vor duela în sistem „fiecare cu fiecare”.
A doua posibilitate pare relativ mai simplă: o singură serie de 12 echipe (tur-retur), cu primele patru clasate calificate în semifinale.

De asemenea, secția noastră de rugby va avea reprezentativitate și la varianta olimpică, rugby &, unde vom participa în Campionatul Național.

Secția de yachting are agendă bogată

Secția de yachting a Clubului Sportul Studențesc prezintă, în această perioadă, un raport bogat de activitate. După organizarea pe Lacul Herăstrău din București a Cupei Sportul Studențesc, navigatorii noștri s-au deplasat la Varna, în Bulgaria, pentru Cupa Europei, pe apele Mării Negre.

Până la urmă rezultatele nu sunt importante, ceea ce contează cel mai mult fiind spiritul pe care astfel de competiții îl transmit Yachtingul este un sport a cărui valență educativă este evidentă, iar prezența sa continuă în familia olimpică nu este o întâmplare.

Locul secund în Divizia A pentru rugbyști

Echipa de rugby a Clubului Sportul Studențesc a întâlnit, în finala Diviziei A, pe RC Grivița București, într-un meci care a avut loc pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” din București.

Formația noastră a cedat cu scorul de 25-7, însă la capătul unui meci de mare luptă, în care ambele echipe s-au ridicat peste nivelul calitativ al acestui eșalon.

Trebuie precizat și faptul că înaintea finalei, în seara zilei de 26 mai, în platourile postului Nașul TV, căpitanul echipei noastre, flankerul Robert Badea, a fost invitat pentru o emisiune avancronică a ultimului act din Divizia A.

Secția de rugby a Clubului Sportul Studențesc este una de tradiție, ea fiind, alături de fotbal, pionierul celui mai vechi club sportiv universitar din România.

Medalii de argint pentru secția de badminton

Recent, la Sala ”Eminescu Rotaru” din București, a avut loc Campionatul Național pe echipe la badminton U15. Echipa Clubului Sportul Studențesc s-a clasat pe poziția a doua, cucerind medaliile de argint.

În paralel, la probe individuale, s-a desfășurat și Cupa României la aceeași categorie de vârstă, U15. Sportivii legitimați la Sportul Studențesc au urcat de patru ori pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere.

Felicitări și mult succes mai departe!

Poloiștii au cucerit medaliile de bronz

Echipa de polo Corona Sportul Studențesc a cucerit medaliile de bronz ale Superligii Naționale, ediția 2017-2018. Astăzi de dimineață, în meciul 4 al finalei mici, în deplasare cu Dinamo București, formația noastră s-a impus cu scorul de 11-6.

Astfel, băieții pregătiți de către antrenorul Aurelian Georgescu au câștigat seria cu scorul de 3-1 la meciuri, adjudecându-și medaliile de bronz.

Poloiștii au fost susținuți, din tribune, de conducerea Clubului Sportul Studențesc precum și de alți antrenori și sportivi, colegi ai lor de la secții diferite.

Felicitări pentru acest podium!