Răzvan Moraru la Universiadă

În perioada 19-30 august, în Taiwan va avea loc Universiada de vară. Dintre sportivii legitimați la Clubul Sportul Studențesc a fost selecționat, pentru echipa națională universitară de polo a României, Răzvan Moraru.

Poloiștii noștri vor juca, în grupă, împotriva SUA, Japonia și Rusia. În total, 16 selecționate masculine participă la turneul universitar.

La Universiadă au drept de participare sportivii care sunt studenți, masteranzi sau doctoranzi, ori au absolvit o formă de învățământ superior în anul universitar recent încheiat. O altă regulă pentru participare este ca sportivii să nu depășească vârsta de 28 de ani.

Medalii la Campionatele Naționale Dinghy

Secția yachting a Clubului Sportul Studențesc participă, în aceste zile, la Campionatele Naționale Dinghy, organizate la Eforie Nord de către Federația Română de Yachting. 

Până acum s-au disputat Campionatele Naționale la clasa Laser 4.7, sportivii legitimați la Clubul Sportul Studențesc fiind printre premianți.  Marta Andronic a cucerit două medalii de aur, la feminin și open, în timp ce Mara Frick a secondat-o la categoria open. 

La seniori, Maximilian Roșca și Daniel Voicu s-au clasat pe locurile 2, respectiv 3, în timp ce ierarhia juniorilor a fost dominată de Daniel Voicu. Vicecampion național a fost, la juniori, Luca Stan.

Elevii antrenorului Liviu Doară au cucerit, la această competiție, până în prezent, 7 medalii, dintre care trei de aur, trei de argint și una de bronz. 

Tot la Eforie Nord, pe apele Mării Negre, în paralel s-au desfășurat și întrecerile Regatei Bricul Mircea.

Campionatele Naționale de yachting vor continua, la clase competiționale diferite, până pe data de 18 august.  

Rugbyștii la turneul de la Galați

 
 Pe Stadionul Municipal din Galați a avut loc cea de-a doua etapă a Campionatului Național de rugby 7. Competiția a fost câștigată de către CS Năvodari, care după victoriile din grupă s-a impus și în finală, cu 19-12, contra celor de la RCM Galați. Echipa Clubului Sportul Studențesc, singura din Divizia A care participă la această competiție, a înregistrat, sub comanda antrenorului Constantin Merca, patru înfrângeri și s-a clasat pe ultimul loc. 
 
Clasamentul turneului a fost următorul:
 

1. CS Năvodari

2. RCM Galați

3. Știința Petroșani

4. CSU „Aurel Vlaicu” Arad

5. RC Stejarul Buzău

6. RC Bârlad

7. Tomitanii Constanța

8. Sportul Studențesc București

Conform clasamentului, se acordă bonificații pentru fiecare turneu. Primul loc primește 21 de puncte, echipa clasată pe locul secund 18 puncte și așa mai departe, prin scădere cu câte trei puncte pentru fiecare poziție. La aceste bonusuri se adaugă rezultatele înregistrate în turneu. Fiecare victorie este răsplătită cu 3 puncte, la egal se acordă două puncte iar pentru o înfrângere, o echipă primește un punct. La neprezentare nu se acordă nici un punct.

Clasamentul cumulat, după primele două turnee, este următorul:

1. CS Năvodari 59 de puncte

2. Știința Petroșani 50

3. RCM Galați 47

4. RC Bârlad 45

5. CSU AV Arad 40

6. Tomitanii Constanța 18

7. Stejarul Buzău 17

8. Sportul Studențesc 16

Următorul turneu, ultimul al actualei ediții de campionat, va avea loc pe 19 august, la Stadionul Flacăra din Năvodari. 

Baschetbalistele în tabără la Rudnik

Un lot extins de baschetbaliste legitimate la grupele de junioare ale Clubului Sportul Studențesc se află, în această săptămână, la Rudnik, în Serbia, pentru o tabără de pregătire.

Grupul format din 50 de sportive este condus de către antrenorii Gabriela Mitroi și Valentin Bala.

Reamintim că baschetul revine în forță pe firmamentul Clubului Sportul Studențesc, prin înscrierea echipei feminine în Liga I, începând din sezonul 2017-2018.

 

Activitate intensă pentru modeliști

În această perioadă, secția de modelism a Clubului Sportul Studențesc are o agendă plină. Campionatele Naționale de navomodele se desfășoară la Fălticeni, după care delegația noastră va pleca direct la Dej, pentru Campionatele Naționale de aeromodele.

Totodată, un alt sportiv legitimat la Sportul Studențesc, Radu Zaharia, participă, pe cheltuială proprie, la un puternic concurs în Ungaria, destinat pasionaților de construcții modelistice.

Mult succes tuturor!

Sportul Studențesc locul 6 la turneul de la Arad

Echipa de rugby Sportul Studențesc a participat, la Arad, la primul turneu al Campionatului Național de rugby 7. Elevii antrenorului Constantin Merca au reușit o onorantă clasare pe locul 6.

Rezultatele inregistrate in prima etapa a CN de Rugby 7-DNS:
Etapa 1(05.08.2017)-Arad
Grupa A:
CS Navodari – CS Tomitanii 21-12
Stiinta Petrosani – RCM Galati 26-5
CS Tomitanii – RCM Galati 7-12
CS Navodari – CS Stiinta Petrosani 29-10
CS Stiinta Petrosani – CS Tomitanii 24-5
RCM Galati – CS Navodari 15-12

Clasament Grupa A:
1.CS Navodari-7p(62-37)+25
2.Stiinta Petrosani-7p(60-39)+21
3.RCM Galati-7p(32-45)-13
4.CS Tomitanii-3p

Grupa B:
Stejarul Buzau – Sportul Studentesc 0-5
Barlad – Arad 33-12
Sportul Studentesc – CSU Arad 0-31
Stejarul Buzau – RC Barlad 0-5
RC Barlad – Sportul Studentesc 35-5
Arad – Stejarul Buzau 5-0

Clasament Grupa B:
1.RC Barlad-9p
2.CSU Arad-7p
3.Sportul Studentesc-5p
4.Stejarul Buzau-0p

Meciurile de clasament:
Locurile 7-8: CS Tomitanii-Stejarul Buzau 5-0
Locurile 5-6: RCM Galati-Sportul Studentesc 21-7
Locurile 3-4: Stiinta Petrosani-CSU Arad 26-7
Locurile 1-2: CS Navodari-RC Barlad 12-19

*Stejarul Buzau nu s-a prezentat si astfel a pierdut toate partidele cu rezultatul de 5-0, de asemenea fara a primi puncte in clasamentechipa de