Calificare fără înfrângere la turneul final

Echipa feminină de baschet U13 a Clubului Sportul Studențesc a susținut ultimul turneu al fazei semifinale a Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă.

Micuțele noastre sportive s-au deplasat la Arad, unde, la Sala Universității ”Aurel Vlaicu” a avut loc ultimul turneu al fazei semifinale. Sportul Studențesc a repurtat trei victorii, după cum urmează:

- 61-38 cu CSS Sf. Gheorghe;
- 46-21 cu CSS 5 București;
- 46-20 cu CSS Gloria Arad.

Formația noastră a terminat grupa cu maximum de puncte, 18, mergând, astfel, la turneul final.

Mult succes mai departe!

Situație inedită pentru rugbyști

Echipa de rugby a Clubului Sportul Studențesc, condusă de către antrenorul Constantin Merca, s-a deplasat la Cluj-Napoca, în data de 21 aprilie 2018, pentru meciul programat în Divizia A, cu CS Mănăștur. Partida ar fi trebuit să se dispute în Parcul ”Iuliu Hațieganu”, cu începere de la ora 10.00, însă mai mulți factori neașteptați au împiedicat desfășurarea jocului.

Rugbyștii alb-negri s-au deplasat cu trenul, vagon cușetă, în noaptea dinaintea partidei. În pofida întârzierii de pe calea ferată, Sportul Studențesc s-a prezentat la teren în timp util, la ora 9.15, în dimineața jocului.

Delegația noastră a fost însă surprinsă să constate că nu exista un vestiar pentru dezechipare, iar pe terenul de rugby se desfășura un concurs atletic pentru studenții clujeni. În aceste condiții, sportivii noștri au fost evacuați de către firma de pază din vestiarul afectat în mod normal oaspeților, unde pătrunseseră imediat ce au ajuns la arenă. Mai mult, oamenii firmei de pază au recurs la amenințări cum că echipa de rugby Sportul Studențesc va fi evacuată din incinta complexului sportiv.

La ora oficială de începere, 10.00, terenul nu putea fi folosit pentru un joc de rugby disputat în condiții regulamentare, deoarece el era ocupat de către atleți. În acest context, gazdele au solicitat alb-negrilor să amâne startul partidei pentru ora 10.30, în acest interval existând mai multe discuții între reprezentanții echipelor și brigada de arbitri delegată. S-a completat raportul oficial de joc, iar cum terenul nu a putut fi eliberat, la ora 10.35 cavalerii fluierului au constatat starea de fapt și au înscris-o în raport.

Peste această oră, deși s-au făcut presiuni inclusiv din partea forurilor superioare, Sportul Studențesc nu a mai acceptat să dispute jocul, invocând litera regulamentului, dar și faptul că trenul de întoarcere era programat să plece din stația Cluj-Napoca la ora 13.30.

Menționăm și că meciul de la Cluj-Napoca ar fi trebuit să se desfășoare, în mod normal, pe 31 martie, pe Cluj Arena, dar Federația Română de Rugby a amânat această partidă, chiar dacă Sportul Studențesc achitase deja biletele de călătorie cu trenul, iar renunțarea la rezervări a produs o pierdere bugetară imposibil de recuperat.

Punctul de vedere oficial al secției de rugby Sportul Studențesc este unul pro rugby, încurajând desfășurarea meciurilor în condiții civilizate, precum și cooperarea cu colegele de eșalon. Opinăm însă că, în cazul particular al partidei cu CS Mănăștur, nu am încălcat nicio prevedere regulamentară, ba mai mult, am încercat, în limitele posibilităților, să participăm la acest joc pentru care oricum s-au cheltuit peste 10 000 de lei.

În mod normal, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Rugby ar trebui să declare echipa Sportul Studențesc, la masa verde, câștigătoare a meciului respectiv cu scorul de 5-0 și bonus ofensiv.

foto: Facebook CS Mănăștur

9 medalii pentru karateka

La Izvorani, echipa de karate Sportul Studențesc a participat la Campionatele Naționale Interstiluri. Medaliile noastre au fost următoarele:

- kata echipe seniori, aur;
- Mihai Stănilă, kata juniori, bronz;
- Carmen Sultana, kumite juniori -60 kg, argint;
- Andreea Gună, kumite juniori -60 kg, bronz;
- Daniel Santioneanu, kumite juniori -60 kg, argint;
- Andrei Surlaru, kumite juniori -60 kg, bronz;
- Mihai Stănilă, kumite juniori, -65 kg, aur;
- Robert Fekete, kumite juniori, -75 kg, bronz;
- Robert Minea, kumite seniori, -75 kg, argint;

În total, delegația pregătită de maestrul Ghinea a cucerit 9 medalii, dintre care două de aur, trei de argint și patru de bronz.

În clasamentul pe cluburi, Sportul Studențesc a ocupat un onorant loc 4.

Poloiștii conduși cu 2-0 în semifinale

Semifinala Superligii Naționale de polo pe apă, CSM Digi Oradea – Corona Sportul Studențesc, a debutat cu două întâlniri programate la Bazinul Olimpic ”Ioan Alexandrescu” din Oradea.

Poloiștii noștri au pierdut primul meci cu 11-5 după care, în revanșă, au fost foarte aproape de o surpriză, ținând în șah valoroasa echipă bihoreană. Până la urmă gazdele au câștigat și acest meci, cu 10-9.

Corona Sportul Studențesc este condusă cu 2-0, iar următoarele două meciuri vor avea loc la Brașov. Suntem obligați să câștigăm meciul următor, pentru a rămâne în cărțile finalei,

Mult succes!

Bonus defensiv pentru rugbyști

Echipa de rugby Sportul Studențesc a disputat o partidă în cadrul Diviziei A, pe teren propriu, în compania celor de la RC Grivița București.

La capătul unui meci foarte frumos, formația noastră a cedat cu scorul de 20-17, după mai multe răsturnări de scor. Raportul eseurilor a fost de 3-1 în favoarea oaspeților, însă la noi precizia la but a lui Ștefan Pătrașcu și mai ales Pompiliu Petcu, ne-au asigurat un eșec onorabil. Alb-negrii au intrat, după acest rezultat, n posesia bonusului defensiv.

Sportul Studențesc rămâne pe prima poziție a eșalonului, cu un total de 16 puncte. Repriza a treia a fost savuroasă, jucătorii celor două echipe întrecându-se în povești și amintiri, la o masă comună.

Mult succes mai departe!

Alb-negri revin pe arenele cu buturi

Echipa de rugby a Clubului Sportul Studențesc revine pe teren. Pe 14 aprilie, ora 13.00, pe Stadionul Studențesc tei din București, va avea loc partida din prima etapă a returului Diviziei A, între Sportul Studențesc și RC Grivița.

Formația noastră se află pe primul loc al clasamentului, cu un total de 15 puncte. Echipa Dinamo II București s-a retras din competiție și toate rezultatele i-au fost anulate.

Sportul Studențesc și RC Grivița reprezintă două echipe de tradiție, multiple campioane naționale.

Mult succes!